Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met Phi => breuken in elkaar omzetten

Hallo allemaal,

voor mijn profiel werkstuk moet ik bewijzen dat 1/fgelijk is aan f - 1. Met behulp van een link op jullie site ben ik zover dat ik alleen nog de volgende stap moet:

2 ( 1 - Ö(5) )/1 - 5 moet gelijk zijn aan Ö(5) - 1/2.

deze stap wordt op http://www.pandd.demon.nl/sectioaurea.htm#22 als 1 stap gedaan, maar ik wil die stap graag wat uitgebreider, omdat ik hem niet snap

bedankt!

Arjan
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 november 2003

Antwoord

1-5=-4
2/(1-5)=-1/2
2/(1-5).(1-Ö5)/(1-5)=-1/2.(1-Ö5)=(Ö5-1)/2

Je kan deze eigenschap natuurlijk ook meteen halen uit een andere eigenschap. Je weet namelijk dat f voldoet aan f2-f-1=0, dus ook

f2-f=1
f(f-1)=1
f-1=1/f

cl
vrijdag 14 november 2003

©2001-2024 WisFaq