\require{AMSmath} Bepalen directe formule van een meetkundige of rekenkundige rij Is er een manier om een directe formule te vinden als je 2 getallen van een meetkundige, of rekenkundige rij weet?bv:a0= 3a5= 96an= ?want nu is het voornamelijk geluk om de formule te vinden.Alvast bedankt RS Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 november 2003 Antwoord Hallo RS,Voor de directe formule van een meetkundige rij of een rekenkundige rij heb je inderdaad maar twee termen nodig.De algemene formule voor de meetkundige rij is :an=a0.rnJe weet a0 al, dus moet je alleen nog r berekenen.a5=3.r5= 96r5= 32r = 321/5= 2an=3.2nVoor de rekenkundige rij is de algemene formule:an= a0+ n.vJe weet a0 al, dus moet je alleen nog v berekenen.a5= 3 + 5v = 965v = 93v = 18,6an= 3 + 18,6n wl donderdag 13 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Is er een manier om een directe formule te vinden als je 2 getallen van een meetkundige, of rekenkundige rij weet?bv:a0= 3a5= 96an= ?want nu is het voornamelijk geluk om de formule te vinden.Alvast bedankt RS Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 november 2003
RS Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 november 2003
Hallo RS,Voor de directe formule van een meetkundige rij of een rekenkundige rij heb je inderdaad maar twee termen nodig.De algemene formule voor de meetkundige rij is :an=a0.rnJe weet a0 al, dus moet je alleen nog r berekenen.a5=3.r5= 96r5= 32r = 321/5= 2an=3.2nVoor de rekenkundige rij is de algemene formule:an= a0+ n.vJe weet a0 al, dus moet je alleen nog v berekenen.a5= 3 + 5v = 965v = 93v = 18,6an= 3 + 18,6n wl donderdag 13 november 2003
wl donderdag 13 november 2003
©2001-2024 WisFaq