\require{AMSmath} Alweer een moeilijke limiet Ik zoek de limiet van n gaande naar oneindig van volgende uitdrukking:3^n 1 n 2^2x---- * (a + - * Som ---- )2^2n 4 x=1 3^xKan u mij helpen aub?Alvast hartelijk bedankt!Erik Erik D Ouder - donderdag 13 november 2003 Antwoord Vooraf: gebruik geen meerdere lijnen om een formule weer te geven, dat wordt heel onleesbaar in HTML en andere lettertypes.Met 2^(2x)=4^x is de sommatie een eindige meetkundige reeks met waarde 3(4/3)n+1-4. De totale uitdrukking wordt dan(3/4)n(a-1) + 1en gaat, aangezien 3/4 1, naar 1, onafhankelijk van de waarde van a. cl donderdag 13 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zoek de limiet van n gaande naar oneindig van volgende uitdrukking:3^n 1 n 2^2x---- * (a + - * Som ---- )2^2n 4 x=1 3^xKan u mij helpen aub?Alvast hartelijk bedankt!Erik Erik D Ouder - donderdag 13 november 2003
3^n 1 n 2^2x---- * (a + - * Som ---- )2^2n 4 x=1 3^x
Erik D Ouder - donderdag 13 november 2003
Vooraf: gebruik geen meerdere lijnen om een formule weer te geven, dat wordt heel onleesbaar in HTML en andere lettertypes.Met 2^(2x)=4^x is de sommatie een eindige meetkundige reeks met waarde 3(4/3)n+1-4. De totale uitdrukking wordt dan(3/4)n(a-1) + 1en gaat, aangezien 3/4 1, naar 1, onafhankelijk van de waarde van a. cl donderdag 13 november 2003
cl donderdag 13 november 2003
©2001-2024 WisFaq