Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16144 

Re: Vraagstukken die leiden tot een vgl met één onbekende

Ik weet dat voertuig B Het voetuig A inhaalt na 30min op 60km. Maar dat vond ik door gewoon te redeneren,proefondervindelijk. maar hoe doe ik het door een correcte vergelijking op te stellen?

michie
2de graad ASO - woensdag 12 november 2003

Antwoord

Hallo Michiel,

Als je de vergelijking 120(t-1/6)=90t uitwerkt krijg je:

120t-20=90t
120t-90t=20
30t=20
t=2/3 uur = (2/3)´60 = 40 minuten.

wl
woensdag 12 november 2003

©2001-2024 WisFaq