Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Radialen naar sinus graden

Is het mogelijk om van radialen naar de uitkomst van sin(x) (degrees) te geraken?
Ik schrijf nu een programma zonder dat ik de mogelijkheid heb om een bewerking als "sin(alfa)= overstaande / schuine zijde" uit te voeren. De som sin(alfa) wordt slechts beantwoord met radialen.
Ik heb een manier nodig om van sin(20)=0.91 (RAD) naar sin(20)=0.34 (Deg).

Bij voorbaat dank,
Robin

Robin
Student hbo - dinsdag 11 november 2003

Antwoord

Vergis je niet! Niet de uitkomst is in radialen of graden, maar wel het argument van de sinusfunctie, de 20 dus!

Als een hoek opgegeven is in graden en je hebt enkel een functie ter beschikking die radialen aanneemt, dan moet je graden omzetten in radialen.

hoek in radialen = p.(hoek in graden)/180

cl
dinsdag 11 november 2003

©2001-2024 WisFaq