Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde waarde

Hoi,
Ik heb moeite het volgende voorbeeld te begrijpen:

Bereken de gemiddelde waarde van de functie
y=ý·coswt·cos(wt-1/6p) als ý=2

Antwoord:
y=ý·coswt·cos(wt-1/6p)
=ý·1/2cos 2wt cos 1/6p
=2·1/2·1·cos 1/6p= 1/2Ö3

Ik kan de herleiding niet volgen, ik heb het volgende gedaan:
y=ý·coswt·cos(wt-1/6p)
=ý·1/2cos(2wt-1/6p)+ ý·1/2cos 1/6p

Dan neem ik de tweede term als gemiddelde waarde:
ý·1/2cos 1/6p= 1/2Ö3

Kunt u misschien uitleggen hoe ik de herleiding zoals beschreven bij het antwoord moet uitvoeren?
Ik denk dat er stappen worden overgeslagen waarbij men er vanuit gaat dat de student (in dit geval ikzelf)het begrijpt.
Bij voorbaat dank,
groetjes,


joop
Iets anders - dinsdag 11 november 2003

Antwoord

Het boek vergeet het "+"-teken en de eerste term is er fout. Wat jij doet is goed en het gemiddelde van de eerste term is nul.

cl
dinsdag 11 november 2003

©2001-2024 WisFaq