Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16013 

Re: Functievoorschrift bepalen (sinusoïdale functie)

Mijn excuses voor mijn onduidelijkheid maar idd
A= amplitude
b= frequentie
c= 'startpunt'
d= evenwichtstand

Uw geloof perfect in uw uitleg maar hoe kan je de c bepalen zónder de grafiek te tekenen?

Sorry voor de overlast en nogmaals dank voor de vele bewezen diensten.

Anne
3de graad ASO - dinsdag 11 november 2003

Antwoord

Je evenwichtstand ligt op 9.5 zeg je. In je tabel zie je om 15.04 uur de waarde 9 staan, dus dan zit je een klein beetje onder de evenwichtstand. Vlak na de 15.04 ga je dus door de evenwichtstand en wel in een stijgende beweging (dat zie je aan de waarden in je tabel). Als startwaarde kun je dus dit tijdstip vlak na 15.04 nemen.
Helemaal nauwkeurig kun je natuurlijk niet zien wanneer je er precies doorheen gaat, maar dat hoort er bij. Je zoekt een benaderende formule, waarin een kleine afwijking kan zitten.

MBL
dinsdag 11 november 2003

©2001-2024 WisFaq