Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

(3x-4y)2-4(3x-5y)2 moet ik ontbinden in factoren. ik zit er al sinds twee dagen er naar te zoeken
I need some help

Thomas
3de graad ASO - dinsdag 11 november 2003

Antwoord

Ken je het merkwaardige product (a-b)(a+b)=a2-b2?
Volgens mij kun je dat hier goed gebruiken!
(3x-4y)2-4(3x-5y)2=(3x-4y)2-{2(3x-5y)}2=.....
(Gebruik nu het merkwaardige product a2-b2=(a+b)(a-b).
Zou het zo lukken?

hk
dinsdag 11 november 2003

©2001-2024 WisFaq