Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 15730 

Re: Re: Vergelijkingen

Het spijt me heeeeel erg maar ik kom er nog steeds niet uit!

1. Hoe kom je aan a=3p/2 en g=p? Had ik het dus fout gedaan?



2.De regel van Cramer ken ik: detAxi=detAi(b)

Eerst reken ik de determinant uit van

1 1 7
2 3 17
1 2 (a2+1)

Bij mij komt er uit: a2-61
Ik weet niet of dit klopt. (vast niet)
Hoe moet ik nu verder??
Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee help me.

Fleur
Student hbo - dinsdag 11 november 2003

Antwoord

1) Je hebt het min of meer goed gedaan, maar je bent enkele mogelijke oplossingen vergeten. sin(a) is ook 1 voor a=3p/2 en tan(c) is ook 0 voor c=p. En die vallen ook binnen de intervallen voor a en c die je had opgegeven

2) Probeer dat eens opnieuw, je zou a2-9 moeten bekomen. Als a2-9 verschillend is van nul, is er geen probleem om de regel van Cramer toe te passen. Als a2-9 nul is, dus a=3 of a=-3, is er een probleem. Vul a=3 en a=-3 eens in in het stelsel en bekijk waar het probleem zit.

cl
dinsdag 11 november 2003

 Re: Re: Re: Vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq