Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies

Bepaal of de volgende functie even of oneven is.
f (x)=x^5 +x

f(x) = even en -f(x) = oneven

kunt u mij misschien ook vertellen hoe ik 3Ö ingevoerdt krijg op mijn ti 89.

chris
Student hbo - dinsdag 11 november 2003

Antwoord

Blijkbaar moet je de definities nog eens wat beter bekijken.

f(x) is even als f(-x)=f(x)
f(x) is oneven als f(-x)=-f(x)

Bereken dus eens f(-x) en vergelijk met f(x).
Vergeet ook niet dat functies ook niet even en niet oneven kunnen zijn. Het feit dat f(x) niet even is betekent dus niet onmiddellijk dat f(x) oneven is, die naamgeving is op dat gebied een beetje misleidend...

cl
dinsdag 11 november 2003

©2001-2024 WisFaq