Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Advertentie van vloerdelen

hiernaast zie je een advertentie van vloerdelen simon wil weten of die 0.96 m2 per pak klopt. de advertentie:
grenen vloerdelen
. pine maritime
rondom voorzien van messing en groef.
dikte 21mm 12 keer 200 cm

a bereken hoeveel cm2 er in 1 pak zit?
b bereken hoeveel m2 er in 1 pak zit?
c klopt de advertentie?
d hoeveel pakken heb je nodig voor een vloeroppervlakte van 15.75 m2?
morgen heb ik tentame hep please!
suus

Suzann
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 11 november 2003

Antwoord

Hallo Suzanne

Begrijp ik je goed dat in de advertentie sprake is van vloerdelen van 12 cm breed en 200cm lang, en dat er in elk pak 4 van die dingen zitten ?
a) De oppervlakte van 1 plank is 12 cm x 200 cm = 2400 cm2
Per pak is dat dan 4 x 2400 cm2 = 9600 cm2
b) Kan op verschillende manieren. Kijk maar wat je handig vindt:
manier I Een m2 is 100 cm x 100 cm = 10 000 cm2 (ga maar na)
9600 cm2 is dus net iets minder dan 1 m2 : 0,96 m2
(9600 / 10 000)
manier II We maken van alle lengtematen meters:
200 cm = 2 m
12 cm = 0,12 m
De oppervlakte van 1 plank is dus 2 m x 0,12 m = 0,24 m2
De opp. van ee pak is dan dus 4 x0,24 m2 = 0,96 m2

c) Eerst eens schatten. In een pak zit bijna 1 m2
Je hebt bijn 16 m2 nodig, dus een pak of 16
Nu berekenen 15,75 / 0,96 = 16,4 (ongeveer)
Maar je moet hier NAAR BOVEN afronden. Iets over houden is niet zo erg, maar als je te kort komt, is het geen gezicht !
Dus je heb 17 pakken nodig

Duidelijk ?
Anders lees ik het wel
Veel succes morgen

gk
dinsdag 11 november 2003

©2001-2024 WisFaq