Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 15968 

Re: Re: Functieonderzoek van een logaritmische functies

Bedankt,

Nog klein vraagje over asymptoten.
een HA en SA zijn er niet , maar zijn er geen oneindig veel Verticale ? vermits deze functie bestaat uit een soort parabolen waarvan zijden evenwijdig met de Y-as naar -3/4 gaan

Dank bij voorbaat

Kevin
Overige TSO-BSO - maandag 10 november 2003

Antwoord

Steeds als sin(x) 0 gaat worden, verdwijnt de logaritme van sin(x) naar min-oneindig. Kijk maar naar de grafiek van y = ln(x). Direct rechts van x = 0 gaat de grafiek de diepte in, of netter gezegd: de y-as is verticale asymptoot.
En sin(x) = 0 heeft inderdaad oneindig veel oplossingen, als je je tenminste niet beperkt tot een bepaald interval.
Ontwerp de grafiek eens op een grafische rekenmachine; dan zie je wel wat er precies gebeurt.
Hoe je aan het getal -3/4 komt zie ik overigens niet.

MBL
maandag 10 november 2003

©2001-2024 WisFaq