Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Graden en radialen

Ik heb de vraag hoe je deze vraag moet oplossen:
los de volgende vergelijking op. Kies a uit het interval 0 tot 2 p.
sin a=1/2
Ik hoop dat u mij kunt helpen.

ikke
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 6 november 2003

Antwoord

Als de GRM ingesteld is op graden dan geeft sin-1(1/2)= 30° (= 1/6p).

Om alle oplossingen te vinden van de vergelijking:

sina=sinb

moet je a=b+ k.2p Ú a=p-b+ k.2p

uitwerken.

zie ook Overzicht sinus en cosinus bijzondere hoeken

wl
donderdag 6 november 2003

©2001-2024 WisFaq