Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 15886 

Re: Oplossen vergelijking

Ik snap de laatste stap niet van:
0,19 + x = 0,49x + 0,343 en daar kun je dan van maken:

0,51x = 0,153

Jan
Student hbo - donderdag 6 november 2003

Antwoord

De 0,49x breng je naar links en de 0,19 naar rechts. Je zult je toch wel herinneren dat het teken dan veranderen moet.
Je krijgt dus: x - 0,49x = 0,343 - 0,19 en dan zit je weer in wat ik je eerder schreef.

MBL
donderdag 6 november 2003

©2001-2024 WisFaq