Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 15834 

Re: Wat betekent dit teken?

Dit is de context die hoort bij mijn vraag:

Als d een deler is van zowel a als b dan is d ook een deler van a+b. Dit is niet moeilijk in te zien. Er bestaan immers c,c'Î zo dar a = dc,b=dc'. Tel deze gelijkgeden op, a+b = dc + dc' = d(c + c') en we zien dat d een deler van a+b is.

Is dit hetgeen dat u nodig hebt?

onbeke
Leerling mbo - woensdag 5 november 2003

Antwoord

Het accent is dus zoals ik dacht niks bijzonders. Je zou in plaats van c' ook gewoon e of f of om het even welk ander symbool kunnen gebruiken. Maar omdat c en c' gelijkaardige rollen vervullen, kiest men voor de duidelijkheid ook gelijkaardige symbolen.

Over de context: doordat er gehele getallen c en c' bestaan waarvoor a=dc en b=dc' bestaat er ook een geheel getal c" waarvoor (a+b)=dc". Want dat geheel getal c" wordt gegeven door c+c'.

cl
woensdag 5 november 2003

©2001-2024 WisFaq