\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 15822 Re: Tweedegraadsfunctie ja dat klopt de oppervlakte maar wat moet ik dan doen? Bart V 2de graad ASO - dinsdag 4 november 2003 Antwoord Je hebt al dat 10b + 7,5l = 600. Als nu ook de oppervlakte gegeven is, laten we ze A noemen, dan geldt er ook dat bl=A of dus dat b=A/l. Stop dat in de eerste vergelijking 10A/l + 7,5l = 600 en vermenigvuldig alles met l 10A + 7,5l2 = 600l Hier uit haal je dan l en via b=A/l ook b. cl dinsdag 4 november 2003 Re: Re: Tweedegraadsfunctie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ja dat klopt de oppervlakte maar wat moet ik dan doen? Bart V 2de graad ASO - dinsdag 4 november 2003
Bart V 2de graad ASO - dinsdag 4 november 2003
Je hebt al dat 10b + 7,5l = 600. Als nu ook de oppervlakte gegeven is, laten we ze A noemen, dan geldt er ook dat bl=A of dus dat b=A/l. Stop dat in de eerste vergelijking 10A/l + 7,5l = 600 en vermenigvuldig alles met l 10A + 7,5l2 = 600l Hier uit haal je dan l en via b=A/l ook b. cl dinsdag 4 november 2003
cl dinsdag 4 november 2003
©2001-2024 WisFaq