Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Los op ...

Bgcos x - Bgsin 2x = 0
Stel a - b = 0
cos a = x
sin b = 2x
Û a - b = 0
® cos(a-b) = 1
Û cosa.cosb+sina.sinb=1
Û x.(Ö1-4x2) - (Ö1-x2).2x = 1
Klopt dit tot hiertoe? En indien het klopt, hoe kan ik dit dan verder uitwerken?
Alvast bedankt.

Stef A
3de graad ASO - dinsdag 4 november 2003

Antwoord

Dit klopt inderdaad, maar het was iets handiger geweest om de stap te kiezen:
a - b = 0

® sin(a-b) = 0

want dan krijg je namelijk een vergelijking in x2 die al op nul herleid is.
Noem dan x2 = y, breng de wortels naar het ene lid en de rest naar het andere lid van de vergelijking, kwadrateer beide leden en je komt er wel uit.
succes.

Anneke
dinsdag 4 november 2003

©2001-2024 WisFaq