Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een voor mij onoplosbare limietensom

f(x)=xsinx
lim h®0 f(x+h)-f(x)/h=lim h®0 (x+h)sin(x+h)-xsinx/h=lim h®0 (x+h)(sinxcosh+cosxsinh)-xsinx/h=
en dan weet ik het echt niet meer,ik heb al haakjes weggewerkt enzo maar ik kom er niet uit.
Wat doe ik verkeerd?
Kunnen jullie mij helpen?
Graag

charlo
Student hbo - maandag 3 november 2003

Antwoord

Werk alle produkten uit en maak gebruik van de limieten

lim{h-0} sin(h)/h = 1
lim{h-0} (cos(h)-1)/h = 0

Je weet uiteraard welk resultaat je moet bekomen, dus erg moeilijk kan het niet meer zijn.

cl
maandag 3 november 2003

 Re: Een voor mij onoplosbare limietensom 

©2001-2024 WisFaq