Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursieve uitdrukking voor de variantie van een dataset

Wat wordt precies verstaan onder een recursieve uitdrukking voor de variantie van een dataset?



Mariek
Student universiteit - maandag 3 november 2003

Antwoord

Een recursieve uitdrukking is een verband dat een waarde uitdrukt in functie van vorige, reeds gekende waarden.

Zo kan je de rij x(n)=n, ook recursief schrijven als x(n)=x(n-1)+1 met x(1)=1.

Waarschijnlijk gaat het bij jou om een uitdrukking die de variantie van N gegevens uitdrukt in de variantie van N-1 gegevens en een extra, nieuw toegevoegd gegeven. Maar het begrip "recursieve uitdrukking" bestaat dus op zich...

cl
maandag 3 november 2003

©2001-2024 WisFaq