Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eigenschappen van machten

Waarom is 0 bij alle eigenschappen van machten uitgesloten als grondtal van een macht???

vb: product van machten met hetzelfde grondtal:
"aÎ(ZONDER 0), "m,n Î:a(tot de macht m) . a(tot de macht n) = a(tot de macht:m+n)

Bedankt

Pieter
1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 3 november 2003

Antwoord

Er bestaat niet zoiets als 00. Daar uit volgt dat, als je a ook nul laat zijn, wat volgt niet meer voor ALLE m en n geldt. In jouw voorbeeld zou je dan m=0, n=0 en m+n=0 moeten uitsluiten.

In plaats daarvan sluit men liever 0 als grondtal uit, te meer vanwege de "nutteloosheid" van een grondtal 0.

cl
maandag 3 november 2003

©2001-2024 WisFaq