Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volgorde van bewerkingen?

Wat klopt?

((b5)5)2 = (b25)2 = b50

((b5)5)2 = (b5)10 = b50

Je bekomt wel de dezelfde oplossing. Mar toch zou ik graag weten welke haakjes je eerst moet uitrekenen om dan met de rekenregel van de macht van een macht te werken.

Thanx

Pieter
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 30 oktober 2003

Antwoord

Daar is in dat geval geen volgorde voor te geven. Vergelijk het met 1+2+3, welke "+" reken je het eerst uit?

In jouw opgave staan de haakjes eigenlijk niks te doen. Dat verandert wanneer er wat meer komt te staan bijvoorbeeld zoals (1+(1+b5)5)2. In dat geval is de belangrijkste regel die van de buitenste-haakjes-eerst.

cl
donderdag 30 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq