\require{AMSmath} Formule van Euler tijdens het instuderen van het examen, stuitte ik bij de geschiedenis van p op Euler, een Zwitserse wiskundige. er staat dat hij o.a. de volgenden "wonderbaarlijke relatie" ontdekte : epÖ-1 = -1 op wat slaat dit ?? Justin Student Hoger Onderwijs België - donderdag 30 oktober 2003 Antwoord Euler's formule zegt het volgende: eix=cos(x)+i sin(x) waarbij de "i" de complexe i is nl i=Ö(-1). Je kan dit nalezen op volgende link: http://mathworld.wolfram.com/EulerFormula.html Toegepast op jouw voorbeeld geeft dus: eip=cos(p)+i sin(p)=-1+i.0 = -1 Mvg, Els donderdag 30 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
tijdens het instuderen van het examen, stuitte ik bij de geschiedenis van p op Euler, een Zwitserse wiskundige. er staat dat hij o.a. de volgenden "wonderbaarlijke relatie" ontdekte : epÖ-1 = -1 op wat slaat dit ?? Justin Student Hoger Onderwijs België - donderdag 30 oktober 2003
Justin Student Hoger Onderwijs België - donderdag 30 oktober 2003
Euler's formule zegt het volgende: eix=cos(x)+i sin(x) waarbij de "i" de complexe i is nl i=Ö(-1). Je kan dit nalezen op volgende link: http://mathworld.wolfram.com/EulerFormula.html Toegepast op jouw voorbeeld geeft dus: eip=cos(p)+i sin(p)=-1+i.0 = -1 Mvg, Els donderdag 30 oktober 2003
Els donderdag 30 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq