Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek van tangens en boogtangens

ik zou graag wat meer uitleg krijgen over die grafieken, namelijk domein, bereik en periode, ik heb dit nodig voor mijn studies en vind het nergens meer trug. d

ruben
Student universiteit - woensdag 29 oktober 2003

Antwoord

Hallo Ruben,

tanx=sinx/cosx
Omdat je niet mag delen door nul geldt dat x¹1/2p+k.p

Het domein = met x¹1/2p+k.p
Het bereik =
De periode = p

Grafiek tangens
q15627img1.gif

Spiegelen van de grafiek y = tanx met domein -1/2p,1/2pin de lijn y=x
geeft als resultaat de grafiek van y=boogtanx.
Het domein = en het bereik=-1/2p,1/2p

Grafiek boogtangens
q15627img2.gif

Opmerking: Inplaats van boogtangens wordt ook gebruikt arctan of tan-1

wl
donderdag 30 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq