Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opgaven bij goniometrie

Bij de volgende opgaven had ik nogal wat problemen...

1)
De punten a en b liggen op de cirkel C (m,5)
Bepaal de lengte labl van de boog ab als de middelpuntshoek amb gelijk is aan 100 graden?

2)
In een cirkel met straal 5cm meet een omtrekshoek 1.26 (rad). Bereken de lengte van de boog tussen de benen van de hoek?

3) Bespreek volledig de functie y= cotg.
De grafiek,... heb ik gevonde maar waarom geldt het volgende:
sinx=0 $\Leftrightarrow$ x=k$\pi$ Waarom niet 2k$\pi$ ? Wanneer moet je k$\pi$ en wanneer 2k$\pi$ gebruiken?

4) Toon aan dat de rechte x=3$\pi$/2 een symmetrieas is van de sinusoïde y=sinx

Hopelijk wil iemand van jullie me hierbij helpen...

Dank bij voorbaat...

Anne
3de graad ASO - woensdag 29 oktober 2003

Antwoord

1.
Wat dacht je van 100/360-ste deel van de omtrek van de hele cirkel?

2.
Applet werkt niet meer.
Download het bestand.

Er is wel een verband tussen de omtrekshoek en de middelpuntshoek toch? Verder als 1.

3.
Zie Wat is de sinusfunctie?

4.
Er moet gelden: sin(3$\pi$/2-x)=sin(3$\pi$/2+x)

WvR
vrijdag 31 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq