Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opgaven bij algemene sinusfunctie

Hoe kan ik de volgende vragen oplossen?

Een reuzenrad heeft een straal van 12m . De as bevindt zich op een hoogte van 15m. De gondels hangen 2m lager dan hun ophangpunt en beschrijven een cirkel rond m
Het rad draait in tegenwijzerzin met een hoeksnelheid van 0,1 (radialen) per seconde.
OP het ogenblik t=0 bevindt de gondel van Els zich in a, precies rechts van m en dus 13m boven de grond
a) Hoe hoog zit Els 1 seconde later?
b) Schrijf de hoogte van Els als functie van de tijd...


Kan iemand me hierbij helpen?

Dank bij voorbaat...

Anne
3de graad ASO - woensdag 29 oktober 2003

Antwoord

Zie H4: periodieke functies voor de theorie.
We zien:
c=13
A=12
2p/T=0,1
t0=0
..en dan ben je er al, toch?

WvR
vrijdag 31 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq