Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 15608 

Re: Domein

sorry, mijn fout: het had moeten zijn: bepaal algebraïsch het !!bereik!!. want als ik namelijk de grafiek plot, komen er wel negatieve waarden uit.

mannol
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 oktober 2003

Antwoord

Dat is inderdaad het enige wat er op zit: het bepalen van de grafiek. Nu je al een ideetje hebt van hoe die eruit ziet, zie je inderdaad dat bij deze grafiek (omdat hij continu en begrensd is) het bereik wordt gegeven door het interval [minimum,maximum].

Stel

g(x) = x
h(x) = √(8-x2)

dan is

g'(x) = 1
h'(x) = 1/(2√(8-x2)) . (-2x)

Wat levert de produktregel nu op? Kan je de nulpunten vinden van de afgeleide?

cl
woensdag 29 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq