\require{AMSmath} Interpoleren en extrapoleren Kunt u mij aan de hand van een voorbeeld uitleggen hoe ik moet interpoleren:in het jaar 1980: 254in het jaar 1984: 599Schat door middel van interpoleren het aantal in 1983 lindse Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 oktober 2003 Antwoord Er komt in 4 jaar 345 bij... dat is per jaar 345/4=86,25 dus in 3 jaar komt er 3·86,25=258,75 bij. Dus in 1983 was het 254+258,75=512,75 ..maar dan hebben we het wel over lineair interpoleren. WvR woensdag 29 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u mij aan de hand van een voorbeeld uitleggen hoe ik moet interpoleren:in het jaar 1980: 254in het jaar 1984: 599Schat door middel van interpoleren het aantal in 1983 lindse Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 oktober 2003
lindse Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 oktober 2003
Er komt in 4 jaar 345 bij... dat is per jaar 345/4=86,25 dus in 3 jaar komt er 3·86,25=258,75 bij. Dus in 1983 was het 254+258,75=512,75 ..maar dan hebben we het wel over lineair interpoleren. WvR woensdag 29 oktober 2003
WvR woensdag 29 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq