\require{AMSmath} Omtrek en oppervlakte van een pythagorasdriehoek Wat is nou eigenlijk de formule voor de omtrek en de oppervlakte van een pythagorasdriehoek met p en q? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. DD Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 oktober 2003 Antwoord De rechthoekszijden van zo'n pythagorasdriehoek zijn p2-q2 en 2pq. De schuine zijde is dan p2+q2.De oppervlakte van een rechthoekige driehoek kan je uitrekenen met:Opp=1/2·zijde·hoogteMet zijde=p2-q2 en de hoogte=2pq kom je daar, denk ik, wel uit... wel nog even netjes opschrijven.De omtrek is de som van alle zijden, dus:Omtrek=p2-q2+2pq+p2+q2..en dat kan je ook nog korter schrijven, maar dat kan je zelf, toch?Zie Een Pythagorasdriehoek WvR dinsdag 28 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is nou eigenlijk de formule voor de omtrek en de oppervlakte van een pythagorasdriehoek met p en q? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. DD Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 oktober 2003
DD Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 oktober 2003
De rechthoekszijden van zo'n pythagorasdriehoek zijn p2-q2 en 2pq. De schuine zijde is dan p2+q2.De oppervlakte van een rechthoekige driehoek kan je uitrekenen met:Opp=1/2·zijde·hoogteMet zijde=p2-q2 en de hoogte=2pq kom je daar, denk ik, wel uit... wel nog even netjes opschrijven.De omtrek is de som van alle zijden, dus:Omtrek=p2-q2+2pq+p2+q2..en dat kan je ook nog korter schrijven, maar dat kan je zelf, toch?Zie Een Pythagorasdriehoek WvR dinsdag 28 oktober 2003
WvR dinsdag 28 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq