Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opgaven bij definitie rationale functies

Ik begrijp een aantal opgaven niet die we meegekregen hebben om tijdens de vakantie te maken:

1) De Wet van Boyle en Mariotte zegt dat bij gelijke temperatuur het produkt van het volume (V) en de druk (P) in een gas constant is (=C).
Schrijf het volume (=f(x)) als functie van de druk (=x)

2) Een zij auto's rijdt door een tunnel. Om veilig te rijden moet de afstand tussen twee auto's minstens gelijk zijn aan de remweg s (in meter). dwz de afstand die nodig is om tot stilstand te komen. Onderzoekingen hebben uitgewezen dar s= v2/12 (v in m/s).
Stel nu dat de gemiddelde lenget l van een auto gelijk is aan 4m.
a) schrijf de tijd (in s) die verloopt tussen het voorbijrijden van twee auto's als functie van v (in m/s)
b) Schrijf het aantal auto's (N) dat per minuut voorbijkomt als funstie van v.
c) Bepaal N als v= 15,25,35,...,95 km/u.

Zo, dit was het dan, kan iemand me helpen aub?

Alvast bedankt,
Anne

Anne
3de graad ASO - maandag 27 oktober 2003

Antwoord

1) PV=c, is het nu zo moeilijk om nu het volume als functie van de druk te schrijven?

2) De totale lengte van een "auto+remafstand" paar is 4 + v2/12. Het duurt dus een tijd 4/v + v/12 vooraleer het volgende paar "auto+remafstand" zich aandient. Als er om de (4/v + v/12) seconden een nieuwe auto passeert, hoeveel auto's passeren er dan per minuut?

cl
maandag 27 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq