Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met ln

Hallo,
Ik moet de volgende vergelijking oplossen, maar ik kom er niet uit.
ln(2000) = 1/3* ln (2000) + 1/3 * ln (2000 - x) + 1/3 *ln (2000 + 3*x)

Bij voorbaat dank

Marion
Student universiteit - maandag 27 oktober 2003

Antwoord

Je kunt eerst beide leden van de vergelijking met 3 vermenigvuldigen, dat ruimt in elk geval die breuken op.
Bedenk verder dat
3·ln(2000) = ln(20003)
en dat
ln(a) + ln(b) + ln(c) = ln(a·b·c)
en dan denk ik dat het verder wel lukt, anders hoor ik het nog wel.
succes!

Anneke
maandag 27 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq