Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 15490 

Re: Re: Re: Ontbinden in factoren

Haha, is niets hoor

Dus (a+b)3= a3+3ab2+3a2b+b3 (lijkt me heel erg juist )
dan stelt u a=x en b=7
maar dan nog klopt het toch verder niet??
Dan wordt de opgave nog steeds niet ontbonden want 3.72¹-21 ?
Denk dat ik nog meer uitleg nodig heb (zelfs op zondag )

alvast bedankt.

Anne
3de graad ASO - zondag 26 oktober 2003

Antwoord

Nee die -21 kan niet. Dat moet +21 zijn. Anders is je veelterm irreducibel, niet ontbindbaar.

Dus (x+7)3=x3+3*x*49+3*x2*7+73
=x3+147x+21x2+343

Ik ga zo even grote schoonmaak houden in deze reacties. Want er staat veel, maar eigelijk staat er niets :-)

Koen Mahieu

km
zondag 26 oktober 2003

 Re: Re: Re: Re: Ontbinden in factoren 

©2001-2024 WisFaq