Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

Ik heb jullie info over ontbinden in factoren gelezen, toch heb ik nog wat meer uitleg nodig (sorry...)

Ik heb voor tijdens de vakantie extra herhalingsoefeningen wiskunde meegekregen waaronder ontbinden in factoren.

a) x2+8x+16= (x+4)2 geen probleem bij zulke gevallen, je berekent de discriminant, die blijkt nul te zijn dus dan rest er enkel -b/2a maar bij deze (b) soort oefeningen gaat dit vliegertje niet meer op!

b) 9x4-24x2+16= ?? Ik had eerst hetzelfde gedaan als hierboven maar als je dan een controle uitvoert met bijvoorbeeld x=1 klopt het niet meer...

Kunnen jullie mij aub helpen?

Alvast bedankt,

vele groetjes,
Anne

Anne
3de graad ASO - zaterdag 25 oktober 2003

Antwoord

Goeie avond,

Als je x2 gelijk stelt aan t dan krijg je:

9t2-24t+16

En dan kan je allicht verder. Vergeet wel niet op het einde t terug door x2 te vervangen.

Koen Mahieu

km
zaterdag 25 oktober 2003

 Re: Ontbinden in factoren 

©2001-2024 WisFaq