Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inverse functies

De inverse functie van b.v. f(x)= 3x+4 is

x= 3y+4
3y=x-4
y=1/3x-4/3

Mijn vraag is hoe gaat het dan met een breuk b.v. f(x)=1/x+1
?

Bram
Student hbo - zaterdag 25 oktober 2003

Antwoord

Dat gaat dan op soortgelijke manier:
x = 1/y + 1
1/y = x - 1
y = 1/(x - 1)
Let op: je mag bij een vergelijking van beide leden
'1 gedeeld door'
nemen, maar dat mag dus alleen van het hele lid, dus niet apart 1/x - 1/1

groet,

Anneke
zaterdag 25 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq