Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbelverhouding en een oneigenlijk punt

Geg: rechten L-x+y=0 en M-x-y+2z=0 en de punten (2,1,3) en b(1,3,0). L snijdt M in s, A=sa en B=sb

Bereken: (ABLM)

Hoe doe ik dit?

dorien
3de graad ASO - woensdag 22 oktober 2003

Antwoord

Het punt b is een oneigenlijk punt, en wel het oneigenlijk punt van (oa.) de lijn met vergelijking 3x - y = 0
De lijn B = sb is dus evenwijdig aan deze lijn.
Het punt a is een eigenlijk punt.
De lijnen A, B, L, M snijden elkaar alle in het punt s.
Bepaal nu de snijpunten a1, b1, l, m van de lijnen A, B, L, M met (bijvoorbeeld) de y-as.
En bereken dan (a1 b1 l m).

dk
woensdag 22 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq