Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eenheidscirkel

  1. hoe de eenheidscirkel werkt
  2. hoe je de sinus, cosinus en tangens uit de eenheidscirkel kunt aflezen.
  3. wat een radiaal
  4. op welke twee manieren je een hoek kan meten
  5. hoe je met behulp van de sinus, cosinus en de tangens de grootte van hoeken en lijnen kan berekenen

arjan
Leerling mbo - woensdag 22 oktober 2003

Antwoord

Heel wat uitleg vind je onder volgende link:
Wat is de sinusfunctie?

Op volgende link vind je het antwoord op je eerste twee vragen.
Eenheidscirkel

Op volgende linken vind je het antwoord op vraag 3:
Wat is een radiaal?
http://nl.wikipedia.org/wiki/radiaal

Waar je verder nog rekening moet mee houden is het volgende.
Neem een rechthoekige driehoek met rechte hoek g en scherpe hoeken a en b. De zijde tegenover a noemen we A, die tegenover b noemen we B en de schuine zijde tenslotte C.
Dan geldt er dat:
sin(a)=A/C
cos(a)=B/C
tg(a)=sin(a)/cos(a)=A/B.

Wat je juist bedoelt met de 'twee manieren' om een hoek te meten weet ik niet tenzij met behulp van een gradenboog of bvb. de sinus en de straal meten (twee lijnstukjes) met een lat en bovenstaande regel sin(a)=A/C toepassen.

Lukt het allemaal? of is er nog iets niet echt duidelijk?

Els
woensdag 22 oktober 2003

©2001-2025 WisFaq