Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Punten op gelijke afstand verdelen op een cirkel

Beste,

Het probleem is het volgende:
als je een cirkel hebt met radius 100, x-coordinaat van het middelpunt 600 en y-coordinaat 1200.

Nu zou ik op die cirkel van 3 tot 8 punten moeten plaatsen,
zodanig dat ze op een gelijke afstand liggen.

Met dank voor de snelle reactie

Lieve
Student hbo - dinsdag 21 oktober 2003

Antwoord

Zoiets? (in een of andere hypothetische programmeertaal)

n:=7; //aantal punten
pi:=3.1415926; //alleen nodig als programmeertaal pi niet kent
b:=0.8;
// b=0 levert dat een van de punten altijd (700,1200) is;
//kies een andere b om een ander startpunt te krijgen.
for i=0 to n-1 do
begin
x:=600+100*cos(b+i*2*pi/n);
y:=1200+100*sin(b+i*2*pi/n);
plot(x,y); //plot hier het punt (x,y)
end;


hk
woensdag 22 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq