Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een speciaal gevalletje

Ik heb nog een speciaal gevalletje als toepassing op de normale rekenregels en weet echt niet hoe ik dit moet oplossen.
Ik moet e(1/2ln(x2+1)) anders schrijven...
Ik weet wel dat eln(x2+1)=x2+1 is maar ik weet niet wat ik met die 1/2 voor die ln moet doen.
Kan u mij helpen?

Katrie
Student universiteit - dinsdag 21 oktober 2003

Antwoord

We proberen het eens zo:
e½·ln(x2+1)=eln(x2+1)·½=(eln(x2+1))½=(x2+1)½=Ö(x2+1)
Hopelijk is het duidelijk...

WvR
dinsdag 21 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq