\require{AMSmath} Parametervoorstellingen Hallo, Gegeven is de parametervoorstelling : x=cos1/3T y=sin1/3T En de vraag is Plot de kromme. Ik heb mn GR op radialen en Par staan, maar ik krijg geen cirkel, het tekent hem voor de helft ofzo. Ik heb het als volgt ingetikt allemaal: x = cos((1/3)T) y = sin((1/3)T) Ik heb dit probleem niet alleen bij deze parametervoorstelling maar ook bij een andere ( x=4cos(T+2) y=4sinT+2 ), wat doe ik fout? ikke Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 oktober 2003 Antwoord Ga eerst na welke waarden x en y kunnen aannemen. voor x geldt -1x1 voor y geldt -1y1 als T = 0 dan krijg je het punt (1,0) als T = 6p dan krijg je weer het punt (1,0) Voor een hele cirkel wordt de vensterinstelling: Tmin = 0 Tmax = 6p Xmin = -1 Xmax = 1 Ymin = -1 Ymax = 1 Zoom 5:ZSquare geeft dan wl dinsdag 21 oktober 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Gegeven is de parametervoorstelling : x=cos1/3T y=sin1/3T En de vraag is Plot de kromme. Ik heb mn GR op radialen en Par staan, maar ik krijg geen cirkel, het tekent hem voor de helft ofzo. Ik heb het als volgt ingetikt allemaal: x = cos((1/3)T) y = sin((1/3)T) Ik heb dit probleem niet alleen bij deze parametervoorstelling maar ook bij een andere ( x=4cos(T+2) y=4sinT+2 ), wat doe ik fout? ikke Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 oktober 2003
ikke Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 oktober 2003
Ga eerst na welke waarden x en y kunnen aannemen. voor x geldt -1x1 voor y geldt -1y1 als T = 0 dan krijg je het punt (1,0) als T = 6p dan krijg je weer het punt (1,0) Voor een hele cirkel wordt de vensterinstelling: Tmin = 0 Tmax = 6p Xmin = -1 Xmax = 1 Ymin = -1 Ymax = 1 Zoom 5:ZSquare geeft dan wl dinsdag 21 oktober 2003
wl dinsdag 21 oktober 2003
©2001-2025 WisFaq