Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omwentelingslichaam

V=2 pi x f(x) dx wvg 2 pi x = omtrek, f(x)= hoogte dx=dikte.
Volgens mijn antwoorden boek doe ik het fout, maar ik weet niet waarom:
V=Integraalteken (1:boven, -2:beneden)2 pi x maal (x2+x-2) dx = 2p[1/4x4+1/3x3-x2]1boven -2 beneden. = 9/2 pi
Wat zie ik over het hoofd?

Lisann
Student hbo - dinsdag 21 oktober 2003

Antwoord

Als het gaat om het volume van het omwentelingslichaam, dan moet je de formule
q15322img1.gif
gebruiken.
Als het gaat om de oppervlakte van het omwentelingslichaam, dan moet je de formule
q15322img2.gif
gebruiken.
Jouw formule lijkt iets anders te berekenen, maar ik weet niet wat.
groet,

Anneke
woensdag 22 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq