Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische formules

bereken zonder rekenmachine of tabel
cos1/2x als cos x = 0,62
cosx = 2cos2 1/2x - 1
in het antwoordenboek wordt van cosx=0,62 naar cosx = 0,81 gesprongen dit volg ik niet

jaap
Student hbo - maandag 20 oktober 2003

Antwoord

cos x = 0,62 dan dus ook 2cos2(1/2x) - 1 = 0,62 Û 2cos2(1/2x) = 1,62 Û
cos2(1/2x) = 0,81 Û cos1/2x = 0,9 en dat kun je inderdaad zonder rekenmachine

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
maandag 20 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq