Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 15226 

Re: Verwachtingswaarde en variantie van binomiaal verdeling

bedankt voor het antwoord. Het is me wel duidelijk nu.
Alleen snap ik dat optellen van de meest rechter kolom niet. Zodat je op totaal: Var(x1) = p(1-p)
hoe het kan dat dit gelijk is
(1-p)2*p + (o-p)2*(1-p) = p(1-p)
wat zijn de tussenstappen. misschien snap ik het dan

ontzettend bedankt!! voor de rest tot nu toe!!

sven
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 oktober 2003

Antwoord

Dat werkt als volgt:
(1-p)2·p + (0-p)2·(1-p)= p·(1-p)2 + p2·(1-p) =
(nu een factor p en een factor 1-p buiten haakjes halen)
= p·(1-p)·[(1-p)+p] binnen de [] staat nu gewoon 1.
Dus de uitkomst is p·(1-p)

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
maandag 20 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq