\require{AMSmath} Onbepaalde limieten van exponentiele en logaritmische functies Hoi, Zouden jullie mij kunnen helpen met volgende limiet. lim (x naderend naar 0) van (Bgtgx)^sinx Ik heb Bgtgx al omgezet naar e^ln Bgtgx , maar het lukt me niet verder. Dank bij voorbaat Kevin Overige TSO-BSO - zaterdag 18 oktober 2003 Antwoord bgtg(x)^sin(x) = (e^[ln(bgtg(x)])^sin(x) = e^[sin(x).ln(bgtg(x)] Wat is nu de limiet van die exponent? Schrijf 'm als sin(x) / [1/ln(bgtg(x))] en pas er de regel van de l'Hopital op toe. Lukt het zo? PS: Het gaat natuurlijk enkel om de rechterlimiet, aangezien de functie in de linkerbuurt van 0 niet is gedefinieerd. cl zaterdag 18 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Zouden jullie mij kunnen helpen met volgende limiet. lim (x naderend naar 0) van (Bgtgx)^sinx Ik heb Bgtgx al omgezet naar e^ln Bgtgx , maar het lukt me niet verder. Dank bij voorbaat Kevin Overige TSO-BSO - zaterdag 18 oktober 2003
Kevin Overige TSO-BSO - zaterdag 18 oktober 2003
bgtg(x)^sin(x) = (e^[ln(bgtg(x)])^sin(x) = e^[sin(x).ln(bgtg(x)] Wat is nu de limiet van die exponent? Schrijf 'm als sin(x) / [1/ln(bgtg(x))] en pas er de regel van de l'Hopital op toe. Lukt het zo? PS: Het gaat natuurlijk enkel om de rechterlimiet, aangezien de functie in de linkerbuurt van 0 niet is gedefinieerd. cl zaterdag 18 oktober 2003
cl zaterdag 18 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq