Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponenten

Mag je de exponenten optellen of aftrekken bij
3x2.x2 (ik twijfel omdat ze niet hetzelfde grondtal hebben)

stroob
2de graad ASO - zaterdag 18 oktober 2003

Antwoord

Even goed kijken naar 'wat' je hier eigenlijk doet!
3x2·x2 = 3·x2·x2 = 3·(x2·x2) = 3·x4 = 3x4
..en dat allemaal omdat bij vermenigvuldigen de volgorde niet van belang is! Het kwadraat van 3x² hoort alleen bij de x, toch? Hopelijk is het zo duidelijk!

WvR
zaterdag 18 oktober 2003

©2001-2025 WisFaq