Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Geheimschrift in priemgetallen

Beste mensen van WisFaq,

Ik ben een student en heb een opdracht gekregen over priemgetallen. Dit is de opdracht:

Denk aan de priemgetallen en probeer het volgende geheimschrift te ontcijferen.

Lees alleen priemgetallen bakker
wie fietspomp dit vol blad wind kan
wegen lezen steeds dak bruin is
lengte een kattenbak willen huis kei
water poetst sokken voor kluis van
wonen Columbus

Ik kan er echt niet uitkomen. Ik verwacht zelf dat er zoiets uit moet komen: wie dit kan lezen is een kei. Ik kan dit alleen niet herleiden.
Kunnen jullie me hiermee helpen?

studen
Student hbo - vrijdag 17 oktober 2003

Antwoord

Hoi,

Geef elk woord een volgnummer:
lees = 1
alleen = 2
...
Columbus = 31

De priemgetallen tot en met 31 zijn:
2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31...

De rest vind je zelf...

Groetjes,
Johan

andros
vrijdag 17 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq