Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2 vergelijkingen met 2 variabelen

Hoe los ik dit op?
Fx(x,y)= 2xy + y2 - 2x - y = 0
Fy(x,y)= 2xy + x2 - x - 2y = 0

De onderste functie kan je naar y = x - x2 + y2 brengen, maar dan heb je er nog niks aan omdat die y2 er nog in staat. Ook kun je dan in de bovenstenste functie y2 - y vervangen door x2 - x, maar dan kom ik uiteindelijk op de oplossing x=y uit????

(x,y)=(0,0) is in ieder geval een oplossing, maar de anderen?

Carla
Student universiteit - vrijdag 17 oktober 2003

Antwoord

Je wilt dus de snijpunten van deze twee krommen berekenen neem ik aan.
Als je die y=x nu eens in een van beide vergelijkingen invult. Dan houdt je een vergelijking in alleen x (of y) over en die kun je wel oplossen.
De y-waarde (of x-waarde) van de snijpunten kun je nu vinden met behulp van de vergelijking y=x.

hk
vrijdag 17 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq