Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen met logaritme?

Ik moet een som uitrekenen waarvan de exponent en de uitkomst bekend zijn, terwijl ik het grondtal erbij moet zoeken. Het gaat om x1,4=11078. Hoe pak ik dit aan?

Jan
Leerling mbo - vrijdag 17 oktober 2003

Antwoord

Je hebt er logaritme bovenstaan ! Die logaritme is handig bij onbekende exponenten. Hier dus niet, je kunt volstaan met een wortel.
x1,4 = 11078 Û x = 1,4Ö11078 = 774,285.........
Of was het ECHT de bedoeling om de omweg via logaritmen te nemen ?

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
vrijdag 17 oktober 2003

Re: Berekenen met logaritme?

©2001-2024 WisFaq