Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Naam van de onderdelen van een som?

Ik heb een simpele vraag: hoe noem je in het algemeen het onderdeel van een som, specifiek van een vermenigvuldiging:
bijv. je wilt 'c' schatten uit de som a x b = c. Je schat dat 'a' 2 is en 'b' is 3, dus de som wordt: 2 x 3 = 6 hoe noem je in het dan in het algemeen 'a' en 'b': factor of variabele of...? En krijgt '3' en '2' een andere benaming?

Toni
Iets anders - vrijdag 17 oktober 2003

Antwoord

Hoi,

c=axb. Wiskundig gezien is c het product van de factoren a en b. Op dezelfde manier is 6 het product van 2 en 3 wanneer je concrete waarden invult voor variabelen a en b. Je kan a en b onafhankelijke variablen en c de afhankelijke variabele noemen.

Groetjes,
Johan

andros
vrijdag 17 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq