\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking Hoi, Ik kom hier niet uit: sin(2X)+3sin(2X/3)=0 Ik zit met een probleem met die drie voor de tweede sinus, mag ik zeggen: 2X=-3(2X/3)+2kp? Dank Max 3de graad ASO - woensdag 15 oktober 2003 Antwoord Hoi, Een tipje: stel y=2x/3. Dan moet je sin(3y)+3.sin(y)=0 oplossen en die sin(3y) kan je herschrijven in termen van sin(y)... Hiermee raak je er zeker. Groetjes, Johan andros woensdag 15 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Ik kom hier niet uit: sin(2X)+3sin(2X/3)=0 Ik zit met een probleem met die drie voor de tweede sinus, mag ik zeggen: 2X=-3(2X/3)+2kp? Dank Max 3de graad ASO - woensdag 15 oktober 2003
Max 3de graad ASO - woensdag 15 oktober 2003
Hoi, Een tipje: stel y=2x/3. Dan moet je sin(3y)+3.sin(y)=0 oplossen en die sin(3y) kan je herschrijven in termen van sin(y)... Hiermee raak je er zeker. Groetjes, Johan andros woensdag 15 oktober 2003
andros woensdag 15 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq