Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een logaritmische formule afleiden

Ik heb een vraagje. Met scheikunde zijn we bezig met transmmissie en extinctie (misschien zegt dat u niks, maar daar gaat het ook niet om). Hierbij hebben we ook de formule E = - log T die we moesten oplossen als E 0,699 is. Zo krijg je 0,699 = - log T. Zou u mij kunnen helpen met het oplossen van deze vergelijking.

Pim de
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 oktober 2003

Antwoord

Gebruik de Rekenregels machten en logaritmen.

0,699=-log T
log T=-0,699
10-0,699=T (zie regel L1)
T0,200

Hopelijk helpt dat..

WvR
zondag 12 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq