\require{AMSmath} Drie worpen met vier munten Wat is de kans op 'precies' twee keer kop, wanneer er drie maal met vier (zuivere) munten wordt geworpen? En wat is de kans op 'minstens' twee kop? Sandra Student hbo - zaterdag 11 oktober 2003 Antwoord Dit lijkt me een typisch voorbeeld van een binomiaal kansprobleem. Drie keer met 4 munten gooien is hetzelfde als gooien met 12 munten.X:aantal kopp=0,5n=12Gevraagd: P(X=2) en P(X2)Klik hieronder op Bereken, gebruik een GR of een tabel:Neem k=1 voor P(X2)Zie Binomiale verdeling voor meer informatie en voorbeelden. WvR zaterdag 11 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de kans op 'precies' twee keer kop, wanneer er drie maal met vier (zuivere) munten wordt geworpen? En wat is de kans op 'minstens' twee kop? Sandra Student hbo - zaterdag 11 oktober 2003
Sandra Student hbo - zaterdag 11 oktober 2003
Dit lijkt me een typisch voorbeeld van een binomiaal kansprobleem. Drie keer met 4 munten gooien is hetzelfde als gooien met 12 munten.X:aantal kopp=0,5n=12Gevraagd: P(X=2) en P(X2)Klik hieronder op Bereken, gebruik een GR of een tabel:Neem k=1 voor P(X2)Zie Binomiale verdeling voor meer informatie en voorbeelden. WvR zaterdag 11 oktober 2003
WvR zaterdag 11 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq